Povestea
Restaurării


 

Restaurarea Vechiului Cazinou din Arad a presupus peste 5.000 de elemente restaurate la forma inițială.

O echipă formată din aproape 60 de specialiști din toată țara, au muncit zi de zi, timp de 2 ani, prin metode tradiționale de restaurare, pentru a salva cât mai mult posibil din elementele originale ale clădirii, atât la interior, cât și la exterior.

Cu doamna profesor Anamaria Baciu în frunte, restaurator autorizat de ministerul Culturii care a coordonat și procesul de restaurare al Palatului Culturii din Arad, am știut că proiectul e în mâini bune.

La prima vedere, proiectul a părut a fi unul extrem de dificil, Anamaria Baciu spunând că “Erau atât de multe problemele care aparuseră, încât nu știam cu ce se poate începe. Infiltrații, fisuri, tencuieli suprapuse, urme de vandalizare, urme de foc și, înainte de toate, lipsa de utilizare, lipsa de viață”. Cu toate acestea, echipa și-a asumat această provocare, iar pasiunea și dedicația lor a dat cu adevărat roade.

Pentru că după 150 de ani, a venit timpul ca edificiul să revină la gloria sa inițială și astfel, să deservească din nou arădenii ca scena principală a evenimentelor importante din oraș. Fie ele mondene sau culturale.

Restaurarea vechiului Cazino din Arad

Interviu cu Anamaria Baciu, Specialist restaurator acreditat de Ministerul Culturii și Identității Naționale